Kirándulás, túrázás, kalandozás, programok kerékpárral, gyalog Csopakon és környékén 

Rengeteg program, kikapcsolódási lehetőség várja önöket Csopak, Alsóörs, Paloznak és Balatonfüred kalandparkjaiban, élményfürdőiben, kilátóin és domboldalain!


Csákány-hegyi kilátó 
Csopak kedvelt túracélpontja. A Nosztori völgyön át, a kék turistajelzésen érhető el, és páratlan kilátást biztosít a Bakonyra és a Balaton keleti medencéjére.


Strenner barlang
Csopak Csákányhegyi utcáról a kék turistajelzésen haladjunk a kilátó felé. A jelölt helyen balra letérünk a fák közé, mígnem elérjük azt a kopár, sziklás-füves-cserjés kilátópontot, ahonnan északi irányból láthatunk Csopakra és a Balatonra. A sziklás gerincen leereszkedve, ahol a fák kezdődnek, a Balaton felé fordulva jutunk ki a Strenner-barlang tetejéhez. A sziklát oldalról kerüljük meg, eljutva az odú bejáratához.


Balatoni élménypark, Nosztori
az élménypark már 7 éve vár minden korosztályt a 3,5 hektáron elterülő izgalmas, extrém és szórakoztató játékaival. Biciklis drótkötélpálya, kötélpálya, quad, óriás inga/szabadesés, kisvasút, vízes játékok, stb.
Júliusban nyit, július-augusztus: minden nap nyitva, szeptember-október: csak hétvégenként.
https ://www.balatonielmenypark.hu/


Koloska-völgy
A Balaton-felvidék talán legszebb patakvölgyébe invitál ez a rövid, mégis sokrétű útvonal. A Koloska-völgy patakcsörgéstől hangulatos, jól kiépített kirándulóhelyének mélyéről a Jókai-kilátóba kapaszkodva csodálhatjuk meg a Balaton panorámáját.
A Koloska-völgyben vadasparkot is találunk, ennek meglátogatásához a jelzett ösvény helyett a betonúton kell gyalogolnunk a völgyben.
A Koloska-völgy végén remek sütögetőhelyek találhatók, és víz is van, ezért a túra akár egy erdei piknikkel is kiegészíthető.
A Koloska-völgy bejáratánál áll a csárda, ahol étkezni lehet, de a nyitvatartásról ajánlott előre tájékozódni.
Nem nagy kitérő a túráról a Lóczy-barlang Balatonfüreden, ami előzetes bejelentkezéssel látogatható.


Noszlopy Gáspár-kilátó
A 430,8 méteres Recsek-hegyen áll, és a turisták kedvenc célpontja. A fából épült, háromszintes, a környező erdőállomány lombkoronái fölé emelkedő kilátóból a Balaton keleti medencéjére és Tihanyra nyíló csodálatos panoráma tárul az elénk.


Veszprém – vár + állatkert
Autóval 20 km, kb. 20 perc, de a kifejezetten gyakran arra járó "sárga buszokkal" is könnyen elérhető. Egész napos élményt nyújt nagyon szép, történelmi belvárosával, és méltán nemzetközi hírű állatkertjével!


Annagora Aquapark, Balatonfüred
Közel 800 méternyi csúszda-, 2400 négyzetméternyi vízfelület, jól felszerelt wellness részleg. Csúszdaparkjuk és élményfürdőjük kiemelkedő. Csak nyáron nyitva.
A 71-es úton haladva, Csopakot elhagyva, Füred Tihany felőli végénél, a körforgalomban az első kijáratnál jobbra, majd rögtön az első lehetőségnél balra.
https://annagora.com/


Kalandsziget kalandpark, Tihany
A Kalandsziget Tihany kalandpark is, meg nem is.
Vadregényes, kacsák által látogatott erdő, kiemelt biztonság. A fák speciális hangvizsgálatával és franciaországi építési tapasztalatokkal létrehozott komplexum, hat különböző akadálypályával (2 gyerek-, 2 zöld- és 2 kék pálya), 60 akadállyal!
A fák lombkorona szintjén mesterséges kötélhidak és egyéb műszaki megoldások segítségével lehet a kiépített akadályokon végig haladni.
Leesés elleni biztosítás!
A hely kihívást és kalandot, valamint Tihany természetvédelmi környezetében nyugalmat és pihenést egyszerre kínál.


Thanyi Belső-tó
A tó déli oldalán egy elkerített területet találunk, ahol szürkemarhák legelésznek. Őket a gépi kasza helyett hasznosítják a fűnyírásban. 2003-ban ürgéket telepítettek a területre, amivel a talaj lazítása, annak jobb vízháztartása a cél. A Belső-tó minden pontjáról csodás a panoráma, emellett nyáron a csónakázási lehetőség miatt, a többi évszakban pedig a táj és a nyugalom miatt is érdemes nagy sétákat tenni a környéken. A tó partján kávézót és látogatóközpontot is találunk.


Őrtorony kilátó, Tihany
A kilátó a 216 méteres Apáti-hegyen épült, magassága 16,5 méter. A Tihanyi-félsziget belsejére a legteljesebb kilátást nyújtó építmény meglátogatása bármely balatoni nyaralás vagy kirándulás maradandó emléke lehet. Körbe nézhetünk a vulkáni félsziget belsejében, de megpillanthatjuk a Balaton víztükrét is.


Csúcs-hegy, Tihany
Sajkodról (Romkápolna és Mályva utcák) induló sárga háromszög, amely a gerincen becsatlakozik a sárga sávba.
A 235 méteres, vulkáni eredetű hegyre érve (amely az egykor kráterként funkcionáló Külső-tó pereme), tátva marad az ember szája. Ennyire meredeken a tó fölött állni, és végignézni az egész nyugati medencén, nem sok helyen lehet. Ha van rá kapacitásunk, lefelé érdemes más irányba menni, és megtekinteni a Belső-tavat vagy a gejzírmezőt.


Szépkilátás, Tihany
A zöld T jelzést követve, a Lóczy Lajos magyar geológus nevét viselő, nagyjából 4 óra alatt bejárható, 11 km hosszúságú tanösvény egyik legszebb szakasza. Az Apáti-tetőt elhagyva, a Nyereg-hegy után jutunk a félsziget legmagasabb, 235 méteres pontjára. A Csúcs-hegy gerincén haladva pazar a látvány, maradandó élmény minden évszakban, de különösen nyárutón, amikor a cserszömörce vörösbe fordul. Keleti irányban hosszában a Balaton, Badacsony és Fonyód is jól kivehető. A Csúcs-hegyről leérve érdemes tovább haladni a Hálóeresztőig, nem fogja megbánni senki.